måndag 23 februari 2009

Tjuvkonster

Polisen i Ilorin, en stad i delstaten Kwara i Nigeria paraderade den 21 januari 2009 med veckans allehanda infångade tjuvar och banditer, som sig bör.

Detta görs varje vecka för att på så vis blidka såväl folket som pressen och påvisa effektiviteten hos den stolta poliskåren.

Presschefen Mr. Tunde Mohammed visade stolt upp en misstänkt biltjuv och rånare för pressen. Tjuven hade fångats in av en grupp människor efter att blivit påkommen med att tillsammans med en kumpan stjäla en Mazda 323. Kumpanen kom undan men den andra av tjuvarna hade som sagt var inte samma tur. Han blev upphunnen vid en hög mur, men när folkmassan närmade sig tjuven förvandlades han till en Get.

Geten, ursäkta tjuven, eller ja geten sitter nu anhållen i väntan på rättegång.

Även enligt nigeriansk lag så är alla oskyldiga tills dess deras skuld är bevisad, utom rimligt tvivel. Detta gäller även Geten/tjuven.

Hur vet man då att man har rätt tjuv, det kan ju vara en annan get eller tjuv. En kolumnist ger här ett förslag: Placera flera kameror i getens cell och om geten inte har blivit människa inom 7 dagar så borde geten rimligen vara en get. Han säger vidare att som han förstår det så kan en person som har förvandlat sig till ett djur inte vara djur hur länge som helst. Geten borde bli människa snart igen, det är bara att avvakta och studera det inspelade materialet. Tills dess sitter Geten, ursäkta tjuven, där han sitter, bakom lås och bom.

Lite hö och vatten har han dessutom att tillgå, det gäller att inte göra geten stingslig annars förvandlas han kanske till en geting och flyger sin ko(s).

Länkar: The Sahara Reporter -

Inga kommentarer: