fredag 30 januari 2009

Tempelriddargraven - Jakten på en bortglömd skatt

Som alla stora upptäckter var det genom en tillfällighet som Ben Hammott gjorde sitt livs upptäckt. En för länge sedan bortglömd Tempelriddargrav med en kista som är övertäckt med en vit svepning och ett rött kors. Flera mindre kistor fyllda med förgyllda bägare och guldmynt omger kistan. Även något som ser ut som en mycket gammal bok ligger placerad vid sidan av kistan. Ett stort träkors finns placerat på vänster sida av kistan lutandes mot väggen.

Onekligen ett verk av Tempelriddare.

Vem ligger då här, vem får en så överdådig begravning?
En av riddarna?
En av Tempelriddarnas stormästare?
En bortglömd kungagrav?

Kanske rentav Maria Magdalena eller Jesus?

Ben Hammott har nu skrivit en bok om sina upptäckter runt Rennes-le-Chateau i södra Frankrike. Han beskriver hur han influerades av boken ”The Holy Blood and the Holy Grail” (Amazon på eng. Bokus på svenska) samt en intervju han såg på Tv med Henry Lincoln, som är en av författarna till boken. Han bestämde sig genast för att åka till Frankrike för att med egna ögon se platsen och försöka lösa några av gåtorna kring Rennes-le-Chateau och den mystiska prästen Berenger Sauniere (se tidigare inlägg).

Boken heter: Lost Tomb of the Knights Templar.

Ben Hammott har även medverkat i en dokumentär som tar upp gåtan Rennes-le-Chateau och Prior de Sion. I dokumentären får man följa Ben i hans jakt på lösningen av mysteriet. Man får även se bilder från tempelriddargraven.
Dokumentären finns att köpa på DVD och heter: Bloodline - The Movie


Länkar: Bloodline -The Movie Köp: DVD-Filmen - Köp Boken på Bens sida - Ben Hammott -

3 kommentarer:

Katinka sa...

Mycket intressant. Tänka sig att jag faktiskt sett den filmen redan av någon outgrundlig anledning. Planerar en kommande resa dit dessutom. Lust att följa med?

Petri sa...

Det är klart jag följer med. Alla skatter vi hittar är mina...jag menar Dina. ;-)

Targenor sa...

Mycket intressant, konstigt man inte hört något om detta tidigare