måndag 19 januari 2009

Wii-spelare till sjukhus!

Brittiska läkare vill varna för skaderisken vid Wii-spelande meddelar The Sun. Man har sett en 100 % ökning (10 st/vecka) av skador relaterade till Nintendos Wii spel, framförallt sportspelen där spelaren blir en "utövare" står för merparten av skadorna. Det är lika många vuxna som det är barn bland de drabbade.

Man har benämt det för Wii-itus.

Det är inflammationer i axlar och handleder, stukningar och allehanda knäskador (m.a.o. förslitningsskador). Läkarna varnar för att dessa skador kan ge upphov till Reumatism och Artros senare i livet.
Jag bara undrar. Hur gamla är ni föräldrar som drabbas av förslitningsskador då ni spelar tennis - på Wii?
Jag menar - det finns inte ens ett tennisrack att hålla i.

- Jag har fått tennisarmbåge, skall opereras.
- Jaha, spelar du tennis?
- Javisst, jag är stjärnspelare på Wii-tennis 7-15 år.

Knäskador talas det om också. Jag känner inte till alla spel och applikationer för Wii. Kan det vara Dansmattan eller möjligtvis Golf Pro som är så ansträngande?

Det finns även andra faror som lurar med Wii-spelande. Nintendo varnar för att fjärrkontrollen kan lossna från sin rem eller att man blir så svettig att den glider dig ur händerna. Den kan skada andra i din närhet eller tom träffa saker i ditt hem som då kan gå sönder.

Var försiktig i ditt sportutövande. Gör som Nintendo säger: Fäst remmen tätt intill handleden så den inte lossnar och skadar någon du bryr dig om. 

3 kommentarer:

Peter sa...

Det handlar nog om att man gör onaturlia rörelser utan motstånd.

Petri sa...

LOL, jo det gör ju det.

Katinka sa...

Borde kanske köpa ett till dig så du själv får prova. Vore ju mindre trevligt.