onsdag 14 januari 2009

Vindruvor dödar cancerceller.

Enligt ny forskning från Clinical Cancer Research (en tidskrift som ges ut av American Association for Cancer Research) har forskare vid University of Kentucky påvisat effekterna av extrakt från vindruvsfrön på Leukemiceller.

Extraktet utvunnet ur vindruvskärnor tog död på 76% av leukemicellerna inom loppet av 24 timmar medan friska celler inte påverkades negativt.

Doseringen som användes för testerna var bland de högre doserna som allmänt rekommenderas vid användandet av vindruvsextrakt. Man använde sig av helt vanligt extrakt från den kommersiella marknaden och applicerade det i olika doser. Det var som sagt de högre doseringarna som gav önskad effekt. Det har under tidigare forskning visat sig att vindruvekärnextrakt har positiva effekter på bröstcancer hos råttor och hudcancer hos möss, men någon liknande studie har tidigare inte gjorts på leukemiceller säger professor Xianglin Shi, vid Kentucky Universitet. Han säger vidare att man ständigt letar efter former av behandlingsmetoder som bara påverkar cancercellerna men lämnar de friska cellerna ifred. 
Vindruvekärnextrakt gör just det - varför vet man ännu inte. 

Detta är en naturlig produkt med oanade egenskaper, säger professor Xianglin Shi.

Källa: Clinical Cancer Research Journal (The American Association for Cancer Research)

4 kommentarer:

Katinka sa...

Låter fantastiskt! Ha en trevlig kväll!

Katinka sa...

Du skriver så bra om så intressanta ämnen så du förtjänar ett pris. Därför får du ett av mig. Gå in på min sida och förnöjs!

Petri sa...

Det var värst. Jag har ju inte varit här så länge. Man tackar och bugar!

Peter sa...

Jag förutspår att druvimporten kommer öka i Sverige. Eller kanske druvodling med tanke på att temperaturen stiger.