söndag 11 januari 2009

Kontrollsamhälle


Den Japanska forskaren Yukiyasu Kamitani, vid ATR Computational Neuroscience Laboratories har lyckats återskapa 'rekonstruerade' bilder direkt från människans hjärna. Forskarna visade testgruppen ordet "Neuron" (som ses på bilden) både som helt ord och som enstaka bokstäver efter varandra (stavade ut ordet en bokstav i taget). Man lyckades återskapa ordet direkt från hjärnan med hjälp av elektroder fästa till skalpen och kopplade till en dator med en speciell programvara framtagen för detta ändamål. Mer infomation kommer att publiceras vid ett senare datum säger Dr. F. Krueger på ATR och tillägger att denna teknik kommer att göra det möjligt att läsa människors drömmar.

Den 20 april 1976 patenterades en apparat vid Amerikanska patentbyrån för "trådlös övervakning och förändring av hjärnvågor". (Apparatus and method for remotely monitoring and altering brain waves) (us patent no.3,951,134).

Man kan alltså med hjälp av denna apparat trådlöst emottaga en persons hjärnvågor för att antingen "läsa av dem" eller förändra och sedan skicka tillbaka. Därigenom förändra personens tankemönster alt. känslor.

Den 16 april 1996 lämnades ett patent in (us patent no.5,507,291) på amerikanska patentbyrån som trådlöst sägs avgöra en persons emotionella tillstånd. Den kan dessutom, likt en trådlös lögndetektor, avgöra huruvida en person är sanningsenlig eller ej. Denna apparat är den uppfinning som ligger till grund för den senaste tekniken för flygplatser och andra känsliga objekt. Vi kommer inom en snar framtid att mötas av en apparat som dels skannar oss för vapen och bomber men även för oärliga intentioner. (malicious intent).

Slår man ihop dessa uppfinningar med en "sniffer" så får man en apparat som avgör vilka våra intentioner är, huruvida vi har vapen eller bomber på oss, hur mycket kontanter vi har, vart vi skall, vad vi tänker och känner och dessutom som om detta inte vore nog:
- Vi kan se bilder på alla dessa våra privata tankar och fantasier och om vi så önskar, trådlöst påverka och förändra dem efter våra önskemål.

Till dessa kontrollfreaks vill jag bara säga:
- Läs min blogg så vet ni vad jag tänker.

1 kommentar:

Peter sa...

Låter inte så lite läbbigt...